CONFERENCE PROGRAM OVERVIEW

  
Networking Opportunities

 

We understand the value of networking at conferences and aim to promote collaborations that extend beyond the conferences into lifelong collegial friendships. We have purposefully planned for numerous networking opportunities, including:

  • New Participant Orientation (Afternoon, Day 1)

  • Opening Networking Session (Evening, Day 1)

  • Poster Reception (Evening, Day 2)

  • Meals and Breaks (Various times, All 3 days)

  • Dinner Signups (Evenings, Day 1 & 2) - We will, once again, make reservations at several nearby restaurants to facilitate the formation of groups and post a sign-up sheet. Add your name to the list to join/form a group to eat with.

 

Session Types

 

Plenary Presentations: There will be four plenary presentations. These are done by invited speakers that are industry experts. They are generally 1-hour in length, preceded by 15 minutes of general announcements and an introduction by the conference director.

 

Concurrent Sessions: For each concurrent session time block, there will be 5 presentations to pick from. Each session will be in it's own room, set classroom style. The last 10 minutes of the session will be reserved for questions and completing session evaluations. All sessions have been blind peer-reviewed and include references from published literature that supports the core content. (References cited are not necessarily works of the presenter but rather published references that serve as the foundation of the work being presented.)

 

60-Minute Concurrents: These interactive sessions generally include a "mini-lecture" format with the use of activities and demonstrations of teaching methods, as well as guided discussions about the topic at hand.

 

30-Minute Concurrents: These shorter sessions are brisk and information driven, in which speakers present their research in a standard lecture format. 

 

Round Table Discussions: Presenters in the Round Table session facilitate a conversation around the topic proposed. They will provide brief overview of the topic,  followed with a short summary of their interest/experience. They then ask and receive focused questions that guide
the discussion among all participants at the table. This is an opportunity colleagues to share ideas and thoughts related to a topic of
common interest.

 

Poster Presentation: Poster presentations are generally a short summary of the presenter's research intended to engage colleagues in a dialog. We generally have 20-30 different posters set around the room. Presenters stay at their poster and interested participants may approach them to discuss the work as they move about through the room.

 

Conference Schedule Overview

 

Please note that this is a draft and subject to change

 

THURSDAY

1:25p – 1:40p           New Participant Orientation

1:45p – 2:15p           Welcome & Opening Plenary Presentation

2:15p – 3:15p           Invited Plenary Presentation

3:30p – 4:00p           30-Minute Concurrent Session

4:15p – 5:15p           60-Minute Concurrent Session

5:15p – 6:15p           Networking Session

6:15p -                       Dinner/Evening on your own. Free shuttle available to 6th Street

 

FRIDAY

8:00a – 8:40a            Breakfast

8:45a – 9:15a            Round Table Discussions

9:30a – 10:30a          60-Minute Concurrent Session

10:45a – 11:15a       30-Minute Concurrent Session

11:30a – 12:30p       60-Minute Concurrent Session

12:30p – 1:15p         Lunch

1:15p – 2:30p           Invited Plenary Presentation

2:45p – 3:45p           60-Minute Concurrent Session

4:00p – 5:00p           60-Minute Concurrent Session

5:00p – 6:00p           Poster Reception

6:00p -                       Dinner/Evening on your own. Free shuttle available to the Domain

 

SATURDAY

8:00a – 8:40a             Breakfast

8:45a – 9:45a             60-Minute Concurrent Session

10:00a - 10:30a         30-Minute Concurrent Session

10:45a – 11:15p        30-Minute Concurrent Session

11:30a - 12:30a         60-Minute Concurrent Session

12:30p – 1:15p          Lunch

1:15p – 2:30p            Invited Plenary Presentation

 

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • LinkedIn Black Square